Ostřejší listový závin s polníčkem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

plát listového těsta
Cikánská omáčka nebo ostrý kečup
plátky anglické slaniny
hrst polníčku
sýr balkánského typu
vejce na potření a slunečnicová semínka na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220°C. Než se dostatečně rozpálí, vyválíme listové těsto (nebo použijeme již koupený vyválený plát na pečícím papíru), pomažeme ho Cikánskou omáčkou a poklademe plátky anglické slaniny.

  2. Rovnoměrně poházíme opraným a osušeným polníčkem a úplně nakonec posypeme rozdrobeným balkánským sýrem. Zatočíme do závinu, těsto pevně uzavřeme.

  3. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme dozlatova cca 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!