Dort medvídek baletka
Recepty, DortySuroviny
- dole v příloze korpus,
- šlehačka
- ztužovač
- asi 3 banány
- KRÉM:
- 500 ml mléka
- 4 lžíce cukru
- 2 pudinky
- 1,5 kostky másla
- Perla 125 g
- moučkový cukr
- potravinářské barvivo
Postup Dort medvídek baletka
Postup přípravy receptu
-
Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení.
Medvídka rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe banány. Přiložíme vršek medvíka a můžeme dát do lednice vychladit.
Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme puding. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A necháme vychladnout. Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme obě másla a čekáme na stejnou teplotu.
Když je vše vychladlé a rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení. Vodu z nádoby vylijeme, puding dáme do větší a vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo. Stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku a stačí to.
No a můžem medvídka začít zdobit. Použila jsem i potravinářské barvy. Zdobíme podle fantasie.