Dort medvídek baletka

Recepty, Dorty

Suroviny

dole v příloze korpus,
šlehačka
ztužovač
asi 3 banány
KRÉM:
500 ml mléka
4 lžíce cukru
2 pudinky
1,5 kostky másla
Perla 125 g
moučkový cukr
potravinářské barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení.

  2. Medvídka rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe banány. Přiložíme vršek medvíka a můžeme dát do lednice vychladit.

  3. Tak 2-3 hodiny před zdobením si uvaříme puding. Mléko, cukr, 2 pudinky na hustou kaši. Vše přelijeme do jiné nádoby, uhladíme a pomalu ze strany lijeme studenou vodu. A necháme vychladnout. Voda nám zabrání škraloupu. Do stejné místnosti dáme obě másla a čekáme na stejnou teplotu.

  4. Když je vše vychladlé a rozehřáté, připravíme si krém ke zdobení. Vodu z nádoby vylijeme, puding dáme do větší a vyšší nádoby a šleháme elektrickým šlehačem na kaši. Pak pomalu přidáváme máslo. Stále vše šleháme. Pokud je krém málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr, já dávám tak lžičku a stačí to.

  5. No a můžem medvídka začít zdobit. Použila jsem i potravinářské barvy. Zdobíme podle fantasie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!