Dort kabelka Louis Vuitton

Recepty, Dorty

Suroviny

Na spodní korpus:
5 vajec
200 g cukru
200 g polohrubé mouky
5 PL oleje
rumová esence
Další korpusy (17cm):
na jeden:
3 vejce
120 g cukru
120 g polohrubé mouky
3 PL oleje
pár kapek mandlové esence
na 1 krém:
1 smetana ke šlehání
1 hořká čokoláda
1 velký kelímek kysané smetany
1 pudink čokoládový bez vaření
na 2 krém:
1 střední kelímek kysané smetany
1 smetana ke šlehání
1 vanilkový pudink Olé bez vaření
na 3 krém:
1,5 kostky másla
1,5 čokoládového pudinku
3 PL cukru krupice
1/2 l mléka
2 pomeranče
2 PL cukru

Postup přípravy receptu

  1. Na korpusy oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme je skoro do tuha. přidáme cukr a došleháme do husta. Přidáme žloutky a dál šleháme. Přidáme olej s esencí a ještě prošleháme. Nakonec lehce stěrkou zapracujeme mouku.

  2. Pekáček, nebo kastrolky vystříkáme sprejem na pečení. nalijeme těsto a dáme na 160°C na cca 25 minut péct. Upečenost zkusíme špejlí, zda je po vpichu suchá. Upečené korpusy necháme na mřížce vychladnout.

  3. Na krém č.1 svaříme smetanu s čokoládou a necháme vychladnout. Potom se zakysankou celé vyšleháme do krému.

  4. Na krém č.2 ušleháme všechny ingredience.

  5. Na krém č.3 svaříme z mléka, cukru a pudinkových prášků pudink, který necháme pod fólií vychladnout. Změklé máslo vyšleháme do pěny a vychladlý pudink po lžících zašleháme.

  6. Korpus z pekáčku 2 x prořízneme, prokapeme svařenou šťávou, promažeme prvním krémem a sestavíme. Kulaté korpusy z kastrolků příčně rozpůléme a pak ještě třikrát podélně. Také prokapeme šťávou a promažeme.

  7. Postavíme na korpus z pekáčku oblouky nahoru. Celé omažeme máslovým krémem, uhladíme a dáme zatuhnout do druhého dne. Druhý den vezmeme asi 600-700 g potahové hmoty a hnědou gelovou barvou a hořkým kakaem obarvíme na žádaný tón. Rozválíme na cca 0,4 cm tloušťky, poměříme s dortem a vykrojíme horní plát, který pokryje hřbet a delší strany. Pomocí kolečkem na pizzu okrojíme, odstříhneme nůžkami.

  8. Pomocí papíru si uděláme šablonu kratších boků a z vyválené hmoty vykrojíme boky. Přitiskneme k dortu, upravíme nůžkami velikost a celý dort uhladíme. Nahoře uděláme tlakem podlouhlý žlábek na zip.

  9. Z brambor si uděláme tiskátka se znaky Louis Vuitton. Ty natíráme tekutou jedlou zlatou barvou a potiskáme jimi kabelku. Poupravíme štětečkem.

  10. Obarvíme si cca 200 g hmoty na béžovo. Z kousku vyválíme pravidelnou žížalu a tou pomocí alkoholu zakryjeme spoje na kratších bocích.

  11. Potom vyválíme pás dlouhý jako žlábek na zip. Do něj vtlačíme zip a přejedeme ho válečkem, aby se vzor zipu otiskl. Okrojíme přebytečnou hmotu a zip pomocí alkoholu přilepíme na tašku. Z kousíčku hmoty vymodelujeme jezdce a přilepíme k zipu. Potřeme zlatou barvou, aby vznikl kovový efekt.

  12. Z béžové hmoty vykrojíme úchyty na uši tašky. Prošijeme je rádlem na střihy a přichytíme pomocí alkoholu na boky kabelky. Dva dny předem jsme si udělali spojovací kroužky ve tvaru obdélníčku. Je to uválená žížalka, vytvarovaná do požadovaného tvaru, slepená a nakonec potřená zlatou barvou.

  13. Nakonec uděláme ze dvou pruhů uši, které uchytíme do spojovacího kroužku a zafixujeme alkoholem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!