Dort kabelka Louis Vuitton
Recepty, DortySuroviny
- Na spodní korpus:
- 5 vajec
- 200 g cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 5 PL oleje
- rumová esence
- Další korpusy (17cm):
- na jeden:
- 3 vejce
- 120 g cukru
- 120 g polohrubé mouky
- 3 PL oleje
- pár kapek mandlové esence
- na 1 krém:
- 1 smetana ke šlehání
- 1 hořká čokoláda
- 1 velký kelímek kysané smetany
- 1 pudink čokoládový bez vaření
- na 2 krém:
- 1 střední kelímek kysané smetany
- 1 smetana ke šlehání
- 1 vanilkový pudink Olé bez vaření
- na 3 krém:
- 1,5 kostky másla
- 1,5 čokoládového pudinku
- 3 PL cukru krupice
- 1/2 l mléka
- 2 pomeranče
- 2 PL cukru
Postup Dort kabelka Louis Vuitton
Postup přípravy receptu
-
Na korpusy oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme je skoro do tuha. přidáme cukr a došleháme do husta. Přidáme žloutky a dál šleháme. Přidáme olej s esencí a ještě prošleháme. Nakonec lehce stěrkou zapracujeme mouku.
Pekáček, nebo kastrolky vystříkáme sprejem na pečení. nalijeme těsto a dáme na 160°C na cca 25 minut péct. Upečenost zkusíme špejlí, zda je po vpichu suchá. Upečené korpusy necháme na mřížce vychladnout.
Na krém č.1 svaříme smetanu s čokoládou a necháme vychladnout. Potom se zakysankou celé vyšleháme do krému.
Na krém č.2 ušleháme všechny ingredience.
Na krém č.3 svaříme z mléka, cukru a pudinkových prášků pudink, který necháme pod fólií vychladnout. Změklé máslo vyšleháme do pěny a vychladlý pudink po lžících zašleháme.
Korpus z pekáčku 2 x prořízneme, prokapeme svařenou šťávou, promažeme prvním krémem a sestavíme. Kulaté korpusy z kastrolků příčně rozpůléme a pak ještě třikrát podélně. Také prokapeme šťávou a promažeme.
Postavíme na korpus z pekáčku oblouky nahoru. Celé omažeme máslovým krémem, uhladíme a dáme zatuhnout do druhého dne. Druhý den vezmeme asi 600-700 g potahové hmoty a hnědou gelovou barvou a hořkým kakaem obarvíme na žádaný tón. Rozválíme na cca 0,4 cm tloušťky, poměříme s dortem a vykrojíme horní plát, který pokryje hřbet a delší strany. Pomocí kolečkem na pizzu okrojíme, odstříhneme nůžkami.
Pomocí papíru si uděláme šablonu kratších boků a z vyválené hmoty vykrojíme boky. Přitiskneme k dortu, upravíme nůžkami velikost a celý dort uhladíme. Nahoře uděláme tlakem podlouhlý žlábek na zip.
Z brambor si uděláme tiskátka se znaky Louis Vuitton. Ty natíráme tekutou jedlou zlatou barvou a potiskáme jimi kabelku. Poupravíme štětečkem.
Obarvíme si cca 200 g hmoty na béžovo. Z kousku vyválíme pravidelnou žížalu a tou pomocí alkoholu zakryjeme spoje na kratších bocích.
Potom vyválíme pás dlouhý jako žlábek na zip. Do něj vtlačíme zip a přejedeme ho válečkem, aby se vzor zipu otiskl. Okrojíme přebytečnou hmotu a zip pomocí alkoholu přilepíme na tašku. Z kousíčku hmoty vymodelujeme jezdce a přilepíme k zipu. Potřeme zlatou barvou, aby vznikl kovový efekt.
Z béžové hmoty vykrojíme úchyty na uši tašky. Prošijeme je rádlem na střihy a přichytíme pomocí alkoholu na boky kabelky. Dva dny předem jsme si udělali spojovací kroužky ve tvaru obdélníčku. Je to uválená žížalka, vytvarovaná do požadovaného tvaru, slepená a nakonec potřená zlatou barvou.
Nakonec uděláme ze dvou pruhů uši, které uchytíme do spojovacího kroužku a zafixujeme alkoholem.