Dort dvojsrdce
Recepty, DortySuroviny
- Těsto světlý korpus:
- 4 vejce
- 200 g cukru moučky
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 10 lžic vody
- Tmavý korpus:
- to samé, jen přidat 3 lžíce kakaa a 3 lžíce vody
- Krém světlý:
- 1 mascarpone
- 2 šlehačky min. 31%
- želatinový ztužovač
- Krém tmavý:
- vysokoprocentní čokoláda
- 1 smetana na šlehání
- Poleva:
- čokoláda
- šlehačka
- ozdoby, jahody, trubičky, marmeláda, želatina
Postup Dort dvojsrdce
Postup přípravy receptu
-
Upeču korpusy den dopředu. Vejce vyšlehám s cukrem do pěny, pak přidám vodu, nakonec mouku s práškem do pečiva. Peču na 180 st.C cca 35 min. Dokud není špejle suchá - podle trouby. Vyndám z trouby a po chvilce otočím na pečící papír (zarovná se tím vršek) Nechám do druhého dne
Připravím krémy. Světlý - vyšlehám mascarpone, zašlehám vyšlehanou šlehačku,, cukr a ztužovač. Tmavý - den předem svařím smetanu s čokoládou a nechám v chladnu ztuhnout. Druhý den vyšlehám.
Rozkrojím korpusy nití na 3 díly. Promažu marmeládou a krémy. Spojím srdce k sobě, kraje pomažu krémem a nalepím rozpůlené trubičky. Na tmavý udělám polevu z rozpuštěné čokolády s trochou tekuté šlehačky a naskládám ozdoby. Na světlý naskládám jahody a poliji želatinou.