Dort dvojsrdce

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto světlý korpus:
4 vejce
200 g cukru moučky
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
10 lžic vody
Tmavý korpus:
to samé, jen přidat 3 lžíce kakaa a 3 lžíce vody
Krém světlý:
1 mascarpone
2 šlehačky min. 31%
želatinový ztužovač
Krém tmavý:
vysokoprocentní čokoláda
1 smetana na šlehání
Poleva:
čokoláda
šlehačka
ozdoby, jahody, trubičky, marmeláda, želatina

Postup přípravy receptu

  1. Upeču korpusy den dopředu. Vejce vyšlehám s cukrem do pěny, pak přidám vodu, nakonec mouku s práškem do pečiva. Peču na 180 st.C cca 35 min. Dokud není špejle suchá - podle trouby. Vyndám z trouby a po chvilce otočím na pečící papír (zarovná se tím vršek) Nechám do druhého dne

  2. Připravím krémy. Světlý - vyšlehám mascarpone, zašlehám vyšlehanou šlehačku,, cukr a ztužovač. Tmavý - den předem svařím smetanu s čokoládou a nechám v chladnu ztuhnout. Druhý den vyšlehám.

  3. Rozkrojím korpusy nití na 3 díly. Promažu marmeládou a krémy. Spojím srdce k sobě, kraje pomažu krémem a nalepím rozpůlené trubičky. Na tmavý udělám polevu z rozpuštěné čokolády s trochou tekuté šlehačky a naskládám ozdoby. Na světlý naskládám jahody a poliji želatinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!