Divoký vývar z kuřecích křídel se spoustou nudlí podle mojí maminky
Recepty, PolévkySuroviny
- 8-12 kuřecích křídel (koncových částí, špičky)
- 50 g špeku
- 3 kuličky jalovce
- 1 lžička celého nového koření
- 1 lžička celého pepře
- 4 šalotky (se slupkou)
- 3 stroužky česneku
- sůl
- libeček
- velká hrst petrželky (nasekané)
- 100 g polévkových nudlí (domácích či kupovaných)
Postup Divoký vývar z kuřecích křídel se spoustou nudlí podle mojí maminky
Postup přípravy receptu
-
V hrnci necháme roztavit slaninu (špek), přidáme konce kuřecích křidélek, oloupané šalotky vcelku a všechno osmahneme dohněda.
Potom přilijeme vodu, přidáme utřený česnek, plochou stranou nože roztlučený jalovec, nové koření, masox nebo sůl a pepř.
Teplotu snížíme na nejnižší možný stupeň a necháme probublávat 2-3 hodiny.
Poté polévku scedíme a tuhé kusy vyhodíme.
Čirý vývar dochutíme solí, bohatě zasypeme čerstvou nasekanou petržekou a libečkem a doplníme nudličkami, které jsme uvařili zvlášť ve vroucí osolené vodě (na 100g nudliček minimálně 1 litr osolené vody).