Divoký vývar z kuřecích křídel se spoustou nudlí podle mojí maminky

Recepty, Polévky

Suroviny

8-12 kuřecích křídel (koncových částí, špičky)
50 g špeku
3 kuličky jalovce
1 lžička celého nového koření
1 lžička celého pepře
4 šalotky (se slupkou)
3 stroužky česneku
sůl
libeček
velká hrst petrželky (nasekané)
100 g polévkových nudlí (domácích či kupovaných)

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci necháme roztavit slaninu (špek), přidáme konce kuřecích křidélek, oloupané šalotky vcelku a všechno osmahneme dohněda.

  2. Potom přilijeme vodu, přidáme utřený česnek, plochou stranou nože roztlučený jalovec, nové koření, masox nebo sůl a pepř.

  3. Teplotu snížíme na nejnižší možný stupeň a necháme probublávat 2-3 hodiny.

  4. Poté polévku scedíme a tuhé kusy vyhodíme.

  5. Čirý vývar dochutíme solí, bohatě zasypeme čerstvou nasekanou petržekou a libečkem a doplníme nudličkami, které jsme uvařili zvlášť ve vroucí osolené vodě (na 100g nudliček minimálně 1 litr osolené vody).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!