Divoké vepřové srdce

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 vepřové srdce
2 větší cibule
100 g slaniny
2 stroužky česneku
1 mrkev
1 petržel
1/3 celeru
1 kysaná smetana 200 ml
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce rybízového džemu nebo želé
2 lžíce hladké mouky
1 lžička divokého koření
5 kuliček jalovce
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
3 bobkové listy
štipec tymiánu
štipec rozmarýnu
citronová šťáva
1 lžíci brusinek
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájené nadrobno osmažíme na oleji, srdce si protkneme krychličkami slaniny, osolíme a zprudka osmažíme ze všech stran.

  2. Pak zalijeme vývarem, nebo vodou, aby bylo srdce ponořeno.

  3. K němu přidáme všechnu kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka, celer na kousky a veškeré koření-na divočinu, rozmarýn, pepř, tymián, jalovec, nové koření, bobkové listy a hořčici, česnek, rybízové želé, osolíme a necháme déle dusit, dokud nebude srdce měkké.

  4. Po uvaření si ho vyndáme na prkénko, omáčku přecedíme, vyndáme koření(můžeme ho vařit ve vajíčku, nebo v gáze) a všechno ostatní rozmixujeme.

  5. Do zakysané smetany přidáme naběračku omáčky s moukou, hodně promícháme-můžeme použít ruční mixer, vlijeme do omáčky a zahustíme.

  6. Necháme tak 10 minut převařovat, zatím si nakrájíme srdíčko na plátky a vrátíme ho do omáčky, dochutíme solí, rybízovým želé(džemem) a citronovou šťávou dle chuti každého. Při servírování můžeme použít brusinky na ozdobu a chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!