Divoké vepřové srdce
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 vepřové srdce
- 2 větší cibule
- 100 g slaniny
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1/3 celeru
- 1 kysaná smetana 200 ml
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce rybízového džemu nebo želé
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička divokého koření
- 5 kuliček jalovce
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 3 bobkové listy
- štipec tymiánu
- štipec rozmarýnu
- citronová šťáva
- 1 lžíci brusinek
- olej
- sůl
Postup Divoké vepřové srdce
Postup přípravy receptu
-
Cibule nakrájené nadrobno osmažíme na oleji, srdce si protkneme krychličkami slaniny, osolíme a zprudka osmažíme ze všech stran.
Pak zalijeme vývarem, nebo vodou, aby bylo srdce ponořeno.
K němu přidáme všechnu kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka, celer na kousky a veškeré koření-na divočinu, rozmarýn, pepř, tymián, jalovec, nové koření, bobkové listy a hořčici, česnek, rybízové želé, osolíme a necháme déle dusit, dokud nebude srdce měkké.
Po uvaření si ho vyndáme na prkénko, omáčku přecedíme, vyndáme koření(můžeme ho vařit ve vajíčku, nebo v gáze) a všechno ostatní rozmixujeme.
Do zakysané smetany přidáme naběračku omáčky s moukou, hodně promícháme-můžeme použít ruční mixer, vlijeme do omáčky a zahustíme.
Necháme tak 10 minut převařovat, zatím si nakrájíme srdíčko na plátky a vrátíme ho do omáčky, dochutíme solí, rybízovým želé(džemem) a citronovou šťávou dle chuti každého. Při servírování můžeme použít brusinky na ozdobu a chuť.