Dietní zeleninové rizoto

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g neuvařené rýže
1 balíček zmražené zeleninové směsi (hrášek, mrkev, fazolové lusky, květák, kukuřice atd.)
1 menší konzerva žampiónů
1/2 cibule
olivový olej
sůl
pepř
červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme tak, jak jsme zvyklí a nad párou si rozehřejeme mraženou zeleninu.

  2. Na pánvi wok zahřejeme lžíci olivového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, přecezené žampiony, zeleninu a posléze také rýži. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme se 2 lžícemi červené sladké papriky.

  3. Dáme do zapékací mísy a zapékáme na 200°C asi 20 minut, ke konci můžeme posypat nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!