Dietní zeleninové rizoto
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 300 g neuvařené rýže
- 1 balíček zmražené zeleninové směsi (hrášek, mrkev, fazolové lusky, květák, kukuřice atd.)
- 1 menší konzerva žampiónů
- 1/2 cibule
- olivový olej
- sůl
- pepř
- červená paprika
Postup Dietní zeleninové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme tak, jak jsme zvyklí a nad párou si rozehřejeme mraženou zeleninu.
Na pánvi wok zahřejeme lžíci olivového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, přecezené žampiony, zeleninu a posléze také rýži. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme se 2 lžícemi červené sladké papriky.
Dáme do zapékací mísy a zapékáme na 200°C asi 20 minut, ke konci můžeme posypat nastrouhaným sýrem.