Diabublanina
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 6 vajec
- 50 g diasladidla (Clara)
- 60 g Fruktozy
- 230 g tuku (Hera)
- 150 g celozrnné pšeničné mouky
- 150 g špaldové jemně mleté mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3,5 dcl vlahého mléka
- tuk na vymazání pekáče
- mouka na vysypání pekáče nebo jiné vhodné formy
- asi 750 g ovoce (vypeckované třešně, jahody, borůvky atp.)
Postup Diabublanina
Postup přípravy receptu
-
Změklý tuk a cukr utřeme do pěny, postupně vmícháme žloutky.
Pak přidáme mouku s kypřicím práškem, vlejeme mléko a opatrně promícháme.
Nakonec si ušleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme.
Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný pekáč.
Poklademe ovocem.
Upečeme ve vyhřáté troubě. Já pekla na horkovzduchu asi 30 minut na 170 °C.