Diabublanina

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

6 vajec
50 g diasladidla (Clara)
60 g Fruktozy
230 g tuku (Hera)
150 g celozrnné pšeničné mouky
150 g špaldové jemně mleté mouky
1 prášek do pečiva
3,5 dcl vlahého mléka
tuk na vymazání pekáče
mouka na vysypání pekáče nebo jiné vhodné formy
asi 750 g ovoce (vypeckované třešně, jahody, borůvky atp.)

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk a cukr utřeme do pěny, postupně vmícháme žloutky.

  2. Pak přidáme mouku s kypřicím práškem, vlejeme mléko a opatrně promícháme.

  3. Nakonec si ušleháme tuhý sníh z bílků a vmícháme.

  4. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný pekáč.

  5. Poklademe ovocem.

  6. Upečeme ve vyhřáté troubě. Já pekla na horkovzduchu asi 30 minut na 170 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!