Dia roláda

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Těsto:
1 lžíce hrubé mouky
5 vajec
30 g DiaChromu (cca 2,5 lžíce)
1,5 lžíce kakaa
Náplň:
1 šlehačka, 6 g (0,5 lžíce) DiaChromu
ovoce (maliny, borůvky, jahody...)

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s DiaChromem do pěny, přidáme mouku a kakao (dávám i víc než 1,5 lžíce, záleží jak je tmavé) a ještě chvíli šleháme.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem, který lehce namažeme olejem, a vylijeme na něho připravené těsto.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě.

  4. Upečený korpus ještě teplý srolujeme a necháme vychladnout.

  5. Vychladlou roládu rozbalíme a plníme šlehačkou vyšlehanou s DiaChromem a ovocem. DiaChrom šlehačku hezky ztuží, takže není potřeba ztužovač.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!