Delikátní švestkový kečup
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 500 g vyzrálých odpeckovaných švestek
- 30 g hnědého cukru
- 50 ml jablečného octa
- 50 ml vody
- 1 sroužek česneku
- 0,5 lžičky mleté skořice
- špetka perníkového koření
- špetka mletého černého pepře
Postup Delikátní švestkový kečup
Postup přípravy receptu
-
Na čtvrtky pokrájené švestky dáme do kastrolu, přidáme cukr, ocet, vodu a přivedeme k varu. Obsah hrnce vaříme 20 až 30 minut (dle zralosti švestek), rozvařenou horkou hmotu rozmixujeme.
Přivedeme opět k varu, přidáme prolisovaný česnek, veškeré koření, za stálého míchání vše provaříme a horký kečup plníme do napařených sklenic, zavíčkujeme a hned obrátíme dnem vzhůru a necháme na utěrce vychladnout.