Cukrářská kávová zrna

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 ml 33% smetany na šlehání
2 PL krystalového cukru
40 g kvalitního kakaa
450 g tmavé čokolády na vaření
100 g zrnkové mleté kávy
+ 2 KL zrnkové mleté kávy
125 g ztuženého tuku Cera
Na obalení:
1 kg marcipánové hmoty
Na polití:
200 g čokolády na vaření
120 g ztuženého tuku Cera

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si uvaříme základní krém: mletou ​​zrnkovou kávu zalijeme trochou horké vody, tak aby vznikla hustá kašička. Ceru necháme roztát a necháme ji vychladnout.

  2. Smetanu necháme převařit s cukrem a odložíme ji ze zdroje tepla. Zamícháme do ní kakao a kávovou kašičku. Utřeme a přidáme všechnu nalámanou čokoládu. Promícháme a přilijeme ztužení tuk. Utřeme do úplného hladka a odložíme do druhého dna. Nemusíme dávat do chladničky, stačí jen v komoře, nebo i v kuchyni.

  3. Na druhý den zjistíme, že hmota úplně ztuhla. Já jsem ji pokrájela v hrnci nožem a lžící povylamovala kusy a přeložila do velké mísy na šlehání. Ze dvou lžiček zrnkové mleté ​​kávy si uvaříme do šálku kávu, nepijeme ji !!!! vylijeme ji ke ztuhnutému krému i s logrem a promícháme. Lžící pořádně zapracujeme a začneme šlehat. Vyšleháme hladký krém.

  4. Krémem naplníme sáček na stříkání s hladkou trubičkou. Já jsem sice měla hladkou trubičkou, ale byla, tak jsem prostě použila igelitový sáček na stříkání krémů a odstřihla jsem mu konec tak, aby vycházel krém ​​v požadované velikosti.

  5. Na plech položíme nepřilnavou papír (papír na pečení) a stříkáme panenky. Z této dávky krému moje mamka udělá cca 75 kusů. Mně jich vyšlo 120 !!! dělala jsem je zkratka menší než ona. Plechy dejte do chladu, aby krém ​​ztuhl. Pokud mate prostor, tak klidně je strčte i do mrazničky.

  6. Marcipánovou směs jsme koupili. Na 0,5 kg této hmoty, jsem ještě přidala 2 PL sušeného mléka a 2 PL moučkového cukru a vymíchala jsem to na desce.

  7. Takže marcipanku rozválíme a nakrájíme na čtverce, tak aby se dal do něj zatočit krémový váleček. Až nyní vyjmeme z chladu připravené válečky a poklademe je na čtverce. Každý zabalíme a položíme na plech. Do středu udělejte tužkou prohlubeň jako kávové zrno.

  8. Tyto marcipánové balíčky poklademe znovu do chladu a připravíme si čokoládu na polévání. Nad horkou párou necháme roztát ztužený tuk a čokoládu na vaření. Ztuhlá zrna ponoříme rychlím pohybem do čokolády, necháme okapat a položíme na papír a znovu necháme všechna zrna ztuhnout. Po vychladnutí a ztuhnutí klademe do papírových košíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!