Cuketovo-bramborový nákyp s mletým masem a houbami
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 0,5 kg brambor
- 1 kg cukety
- 4 vejce
- 1 palička česneku
- 0,5 kg mletého masa
- 0,5 kg povařených hub
- sůl
- pepř
- majoránka
- polohrubá mouka podle potřeby
- 1 plná lžička prášku do pečiva
Postup Cuketovo-bramborový nákyp s mletým masem a houbami
Postup přípravy receptu
-
Brambory a oloupanou cuketu bez semen nastrouháme na jemno, přimícháme vajíčka, mleté maso a houby, dokořeníme třeným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a zahustíme polohrubou moukou s práškem do pečiva. Konzistence směsi by měla být jako na bramborák.
Směs nalijeme do pekáče či hlubšího plechu vyloženého pečicím papírem a pečeme na 200°C přibližně 40 minut. Podáváme se zeleninovou oblohou, tatarkou, pečivem.