Cuketová polévka s batátem a quinoou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 malé cukety
4 - 5 stroužků česneku
pórek
1/3 pastiňáku
1 menší batát
máslo
quinoa - množství podle požadované hustoty polévky
sůl / solčanka podle chuti
petržel nať

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme na půlkolečka, česnek nasekáme nadrobno. Cuketu, pastiňák a batát nakrájíme na kousky. Petrželkovou nať nakrájíme nebo vezmeme již nakrájenou z mražáku.

  2. V kastrolu rozpustíme máslo a prudce na něm orestujeme pórek. přidáme česnek a necháme jen zavonět.

  3. Vsypeme cuketu a několik minut ji necháme restovat, přitom mícháme. Cuketa trochu pustí vodu.

  4. Přidáme pastiňák a batát, promícháme, zaljeme vodou a vaříme do změknutí veškeré zeleniny.

  5. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ponorným mixérem tak, aby to nebyla hladká kaše, ale aby tam zůstaly i malé kousky.

  6. Osolíme a případně dodáme solčanku - podle chuti.

  7. Vsypeme quinou a necháme vřít, než je quinoa uvařená. Přidáme trošku nasekané petrželky.

  8. Podle potřeby můžeme ještě dochutit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!