Cuketka z Burgasu

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Na 1 porci:
1 menší cuketa (velikosti salátové okurky)
2 střední rajčata
1 cibule
15 dkg Balkánského sýra
oregano
bazalka
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Příprava: Cuketu nakrájíme na centimetrové kostičky a opékáme zprudka asi 7-10 minut na trošce oleje.

  2. Když je cuketa měkká, přidáme na pánev nakrájená rajčata a cibuli nahrubo a necháme chvíli podusit do změknutí.

  3. Po chvilce přisypeme nakrájené kostičky balkánského sýru, ochutíme pepřem, bazalkou a oregánem. Lehce promícháme, vypneme plotýnku a necháme asi minutu sýr prohřát.

  4. Ze zeleniny a sýru nám vznikne velmi chutná a bohatá šťáva, která je výborná s dobrým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!