Crostata di ricotta - sicilský mřížkový koláč- zdravěji

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na koláčovou formu o průměru 17 cm:
80 g hery
120 g špaldové mouky
1 lžíce sladu ječmenného nebo jiného
1/2 vanilkového cukru
malá špetka soli
trochu koření - voňavé pečení s vanilkou od Antonína
Náplň:
1 kelímek sýru ricotta
100 ml sojové smetany provamel
1/2 vanilkového cukru
2 lžíce medu
1 vejce
kůra z 1 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na těsto vypracujeme těsto a necháme hodinu odpočinout v lednici.

  2. Potom ho vyválíme (válela jsem na pečícím papíře, těsto je malinko drobivější, protože je bez vejce), a vykrojíme kruh do koláčové formy (část těsta ponecháme na mřížky.

  3. Korpus předpečeme asi 15 minut, pak necháme vychladit.

  4. Mezitím smícháme suroviny na náplň, vlijeme ji na těsto, poklademe proužky a dáme péct.

  5. Pečeme 30 - 35 minut. (Pekla jsem v horkovzdušné na 160 st. až začal povrch zlátnout)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!