Crostata di ricotta - sicilský mřížkový koláč- zdravěji
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na koláčovou formu o průměru 17 cm:
- 80 g hery
- 120 g špaldové mouky
- 1 lžíce sladu ječmenného nebo jiného
- 1/2 vanilkového cukru
- malá špetka soli
- trochu koření - voňavé pečení s vanilkou od Antonína
- Náplň:
- 1 kelímek sýru ricotta
- 100 ml sojové smetany provamel
- 1/2 vanilkového cukru
- 2 lžíce medu
- 1 vejce
- kůra z 1 citronu
Postup Crostata di ricotta - sicilský mřížkový koláč- zdravěji
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na těsto vypracujeme těsto a necháme hodinu odpočinout v lednici.
Potom ho vyválíme (válela jsem na pečícím papíře, těsto je malinko drobivější, protože je bez vejce), a vykrojíme kruh do koláčové formy (část těsta ponecháme na mřížky.
Korpus předpečeme asi 15 minut, pak necháme vychladit.
Mezitím smícháme suroviny na náplň, vlijeme ji na těsto, poklademe proužky a dáme péct.
Pečeme 30 - 35 minut. (Pekla jsem v horkovzdušné na 160 st. až začal povrch zlátnout)