Čokoládový řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto
30 dkg polohrubé mouky
25 dkg moučkového cukru
2 lžíce kakaa
1,5 lžičky jedlé sody (bikarbony)
0,5 litru acidofilního mléka (může být i kefír)
1 dcl oleje
Poleva:
5 dkg másla
2 lžíce kakaa
15 dkg moučkového cukru
3 lžíce rumu
Strouhaný kokos na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a pořádně promícháme, aby v něm nebyly hrudky.

  2. Vše vlijeme do předem vymazaného a pol.moukou vysypaného plechu- (do vyššího).

  3. Dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180°C při této teplotě pečeme 15 až 20 minut-(hotovost buchty zkoušíme špejlí).

  4. Mezi tím si připravíme polevu: máslo rozpustíme, přidáme cukr, kakao a naposledy rum. Polevu natřeme na právě vyndanou buchtu a nakonec posypeme kokosem.

  5. Necháme vychladnout a podáváme. DOBROU CHUŤ


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!