Čokoládový řez
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto
- 30 dkg polohrubé mouky
- 25 dkg moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1,5 lžičky jedlé sody (bikarbony)
- 0,5 litru acidofilního mléka (může být i kefír)
- 1 dcl oleje
- Poleva:
- 5 dkg másla
- 2 lžíce kakaa
- 15 dkg moučkového cukru
- 3 lžíce rumu
- Strouhaný kokos na posypání
Postup Čokoládový řez
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a pořádně promícháme, aby v něm nebyly hrudky.
Vše vlijeme do předem vymazaného a pol.moukou vysypaného plechu- (do vyššího).
Dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180°C při této teplotě pečeme 15 až 20 minut-(hotovost buchty zkoušíme špejlí).
Mezi tím si připravíme polevu: máslo rozpustíme, přidáme cukr, kakao a naposledy rum. Polevu natřeme na právě vyndanou buchtu a nakonec posypeme kokosem.
Necháme vychladnout a podáváme. DOBROU CHUŤ