Čokoládové květináčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 150 g kvalitní čokolády (já měla bílé čokoládové penízky)
- 1 kakaové sušenky, třeba věnečky
- na náplň ovoce, tvaroh, zakysaná smetana, co kdo rád
- bylinky na ozdobu
- voskové kelímky (na kávu nebo třeba od Pribináčka - Bobíka)
Postup Čokoládové květináčky
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, nejprve 2/3, a když je tekutá, vypneme, přidáme zbytek a necháme rozpustit. Čokoláda se tím ochladí a nebude tolik stékat.
Z kelímků odstřihneme vrchní tvrdou část. Lžící nabereme čokoládu a nalijeme do kelímku, kterým otáčíme, aby se čokoláda rozlila po dně i stranách. Dáme na chvilku do mrazáku a postup opakujeme, dokud se nevytvoří silnější vrstva čokolády (2x - 3x). Ztuhlou čokoládu patrně vyjmeme, buď kelímku odřízneme dno a roztrhneme boky, nebo já zatlačila na dno a květináček vyskočil sám.
Do každého květináčku dáme na dno sušenku a zbytek sušenek rozmixujeme na hlínu.
Připravíme oblíbený krém na náplň, já dala 2 banány a 2 termixy, ale může být pudink, tvaroh, kysaná smetana, co má kdo rád, můžeme krém promíchat s ovocem, s lentilkami, strouhanou čokoládou, podle chuti a fantazie.
Krém v květináčcích zasypeme rozmixovanými sušenkami a ozdobíme například bylinkami (já dala meduňku), nebo třeba oplatkovými květinkami.