Čokoládové dortíčky s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

130 g hořké čokolády
130 g másla
6 vajec
150 g moučkového cukru
130 g hladké mouky
50 g krupicového cukru
špetka soli
tuk a hrubá mouka na formu
Krém:
200 g másla
150 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
250 g měkkého tvarohu
200 g jahod
Poleva:
200 g čokolády na vaření
50 ml smetany ke šlehání
jahody na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozehřejeme na vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Přidáme nakrájené máslo a utřeme do pěny. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a vmícháme do pěny společně s prosatou moukou a špetkou soli. Bílky vyšleháme s krupicovym cukrem na pevný sníh a vmícháme do hmoty.

  2. Hotové těsto rozetřeme do pekáčku vymazaneho tukem a vysypaneho hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C na asi 45 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout v pekáčku a pak vyklopíme na prkénko.

  3. Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Pak přidáme tvaroh a promícháme. Vychladly korpus rozkrojíme na dva díly. Jeden díl potřeme polovinou náplně. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Na krém rozložíme plátky jahod a potřeme je zbylým krémem. Pak na povrch položíme druhý díl korpusu.

  4. Čokoládu rozehřejeme na horké vodní lázni a vmícháme smetanu, kterou zahřejeme téměř k bodu varu. Polevu necháme mírně vychladnout a pak potřeme povrch moučníku. Hotový moučník dáme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout. Pak nakrájíme řezy a ozdobíme půlkou jahod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!