Čokoládové dortíčky s ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 130 g hořké čokolády
- 130 g másla
- 6 vajec
- 150 g moučkového cukru
- 130 g hladké mouky
- 50 g krupicového cukru
- špetka soli
- tuk a hrubá mouka na formu
- Krém:
- 200 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 250 g měkkého tvarohu
- 200 g jahod
- Poleva:
- 200 g čokolády na vaření
- 50 ml smetany ke šlehání
- jahody na ozdobení
Postup Čokoládové dortíčky s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu rozehřejeme na vodní lázni a necháme mírně vychladnout. Přidáme nakrájené máslo a utřeme do pěny. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a vmícháme do pěny společně s prosatou moukou a špetkou soli. Bílky vyšleháme s krupicovym cukrem na pevný sníh a vmícháme do hmoty.
Hotové těsto rozetřeme do pekáčku vymazaneho tukem a vysypaneho hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C na asi 45 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout v pekáčku a pak vyklopíme na prkénko.
Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Pak přidáme tvaroh a promícháme. Vychladly korpus rozkrojíme na dva díly. Jeden díl potřeme polovinou náplně. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Na krém rozložíme plátky jahod a potřeme je zbylým krémem. Pak na povrch položíme druhý díl korpusu.
Čokoládu rozehřejeme na horké vodní lázni a vmícháme smetanu, kterou zahřejeme téměř k bodu varu. Polevu necháme mírně vychladnout a pak potřeme povrch moučníku. Hotový moučník dáme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout. Pak nakrájíme řezy a ozdobíme půlkou jahod.