Čočková sekaná (vegan)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 500 g čočky (může být třeba mix zelené a červené)
- 5-10 žampiónů
- 1 mrkev
- 2 cibule
- hrstka nasekaných oříšků
- lahůdkové droždí
- sůl, pepř
- 3-4 stoužky česneku
- majoránka
- trocha oleje
- 2-3 malé lžičky hořčice
- 2 PL lněného semínka
- čerstvá petrželka
Postup Čočková sekaná (vegan)
Postup přípravy receptu
-
Čočku vaříme do měkka a mezitím na troše oleje opečeme na cibulce žampiony s nastrouhanou mrkví.
Poté smícháme dohromady, přidáme zbytek ingrediencí a umixujeme. Část čočky můžeme nechat bokem vcelku a pak přimíchat, aby byla sekaná víc strukturovaná.
Nasekané oříšky přídáme až po mixování.
Nakonec přimícháme do směsi čerstvou petržel a dáme do formy, vyložené pečícím papírem.
Posypeme ještě navíc lahůdkovým droždím, aby se udělala malá krusta.
Pečeme hodinku na 180 stupňů.
Čočková sekaná se hodí jak na chleba, tak jako hlavní jídlo, třeba s vařenými brambory.