Čočková sekaná (vegan)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

500 g čočky (může být třeba mix zelené a červené)
5-10 žampiónů
1 mrkev
2 cibule
hrstka nasekaných oříšků
lahůdkové droždí
sůl, pepř
3-4 stoužky česneku
majoránka
trocha oleje
2-3 malé lžičky hořčice
2 PL lněného semínka
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Čočku vaříme do měkka a mezitím na troše oleje opečeme na cibulce žampiony s nastrouhanou mrkví.

  2. Poté smícháme dohromady, přidáme zbytek ingrediencí a umixujeme. Část čočky můžeme nechat bokem vcelku a pak přimíchat, aby byla sekaná víc strukturovaná.

  3. Nasekané oříšky přídáme až po mixování.

  4. Nakonec přimícháme do směsi čerstvou petržel a dáme do formy, vyložené pečícím papírem.

  5. Posypeme ještě navíc lahůdkovým droždím, aby se udělala malá krusta.

  6. Pečeme hodinku na 180 stupňů.

  7. Čočková sekaná se hodí jak na chleba, tak jako hlavní jídlo, třeba s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!