Čočková polévka s quinoou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 hrnek červené čočky
1/3 hrnku quinoy
2 střední cibule
2 stroužky česneku
rajský protlak - cca 140 g
zeleninový vývar nebo zeleninový bujon
2 - 3 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička mahá (směs koření - kmínu, hořčice a koriandru)
rýžový sirup (může být cukr)
dobromysl
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci osmažíme na drobno nakrájenou cibuli a česnek (při restování osolíme). Dáme mahá, chvilku restujeme, rajský protlak, opět krátce restujeme a pak zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujon). Do tohoto základu dáme vařit propláchnutou čočku a propláchnutou a horkou vodou spařenou quinou.

  2. Přidáme lahůdkové droždí, dobromysl, podle chuti sůl a vaříme, dokud čočka a quinoa úplně nezměknou (můžou být rozvařené). Nakonec polévku rozmixujeme ponorným mixérem (není úplně nutné), dochutíme solí, pepřem, rýžovým sirupem a podle chuti můžeme přidat česnek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!