Čočka se zázvorem a bylinkami

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 hrnky uvařené čočky
1 kávová lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 polévková lžíce nasekané čerstvé petrželky
1 polévková lžíce nasekaného čerstvého libečku
1 červená cibule
2 stroužky česneku
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na proužky a česnek nakrájíme na drobno nebo prolisujeme. Na rozehřátou pánev nalijeme trochu oleje, orestujeme cibulku do měkka a ke konci přidáme česnek.

  2. Necháme krátce orestovat a odstavíme z ohně. Na hlubší pánev dáme čočku, zakapeme jemně olivovým olejem, přidáme zázvor, bylinky a orestovanou cibuli s česnekem. Dosolíme, opepříme a krátce na mírném ohni promícháme.

  3. Podáváme s celozrnným pečivem a volským okem. Zdobíme čerstvou cibulkou a bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!