Cizrnový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

2 plechovky cizrny
80 g slunečnicových semínek
3-4 kyselé okurky
2-5 lžic drobně sekaných mořských řas
1 mrkev
1 lžíce lahůdkového droždí
sůl na dochucení
Na rostlinnou majonézu:
375 g silken tofu
citronová šťáva
olej
plnotučná hořčice
černá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme rostlinnou majonézu. Do mixéru dáme silken tofu, šťávu z cca 1/2 citronu, 3 lžičky hořčice, olej a černou sůl. Rozmixujeme dohladka a dochutíme dle chuti. Zakryjeme a necháme odležet.

  2. Plechovky cizrny slijeme, propláchneme, necháme okapat a vhodíme do mixéru, kde ji několika pulzy rozsekáme na hrubo. Přesypeme do mísy, přidáme nasekaná slunečnicová semínka, na hrubo nakrájené kyselé okurky, očištěnou a drobně pokrájenou mrkev, mořské řasy (nebo kopr) a lahůdkové droždí.

  3. Vše promícháme, vmícháme připravenou rostlinnou majonézu a dochutíme solí, citronem, přidáme řasy apod. Necháme chvíli odležet v lednici a podáváme jako náplň do sandwichů, salát na chlebíčky nebo na opečený chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!