Cizrnový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 2 plechovky cizrny
- 80 g slunečnicových semínek
- 3-4 kyselé okurky
- 2-5 lžic drobně sekaných mořských řas
- 1 mrkev
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- sůl na dochucení
- Na rostlinnou majonézu:
- 375 g silken tofu
- citronová šťáva
- olej
- plnotučná hořčice
- černá sůl
Postup Cizrnový salát
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme rostlinnou majonézu. Do mixéru dáme silken tofu, šťávu z cca 1/2 citronu, 3 lžičky hořčice, olej a černou sůl. Rozmixujeme dohladka a dochutíme dle chuti. Zakryjeme a necháme odležet.
Plechovky cizrny slijeme, propláchneme, necháme okapat a vhodíme do mixéru, kde ji několika pulzy rozsekáme na hrubo. Přesypeme do mísy, přidáme nasekaná slunečnicová semínka, na hrubo nakrájené kyselé okurky, očištěnou a drobně pokrájenou mrkev, mořské řasy (nebo kopr) a lahůdkové droždí.
Vše promícháme, vmícháme připravenou rostlinnou majonézu a dochutíme solí, citronem, přidáme řasy apod. Necháme chvíli odležet v lednici a podáváme jako náplň do sandwichů, salát na chlebíčky nebo na opečený chléb.