Citrónové řezy II
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 10 vajec
- 400 g moučkového cukru
- šťáva z 1 citrónu
- 8 lžic polohrubé mouky
- 3 lžíce solamylu
- citrónová poleva
- Krém:
- 600 ml mléka
- 4 lžíce solamylu
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- šťáva ze 2 citrónů
Postup Citrónové řezy II
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme do pěny s polovinou prosátého cukru a vmícháme šťávu z citrónu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, všleháme zbylý cukr a prosátou mouku se solamylem. Bílkovou hmotu všleháme do žloutkové hmoty.
Těsto rozdělíme na 3 části a postupně je upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-12 minut při 200°C.
Upečené korpusy vyjmeme z trouby, necháme vychladnou a odstraníme papír na pečení.
Připravíme si krém: z mléka a solamylu uvaříme kaši. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přimícháme vychladlou kaši a šťávu z citrónů.
Jeden plát korpusu natřeme polovinou náplně a postup opakujeme. Povrch moučníku polijeme citrónovou polevou, necháme vychladnout a nakrájíme.