Citrónové řezy II

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
10 vajec
400 g moučkového cukru
šťáva z 1 citrónu
8 lžic polohrubé mouky
3 lžíce solamylu
citrónová poleva
Krém:
600 ml mléka
4 lžíce solamylu
250 g másla
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
šťáva ze 2 citrónů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme do pěny s polovinou prosátého cukru a vmícháme šťávu z citrónu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, všleháme zbylý cukr a prosátou mouku se solamylem. Bílkovou hmotu všleháme do žloutkové hmoty.

  2. Těsto rozdělíme na 3 části a postupně je upečeme na plechu vyloženém papírem na pečení. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-12 minut při 200°C.

  3. Upečené korpusy vyjmeme z trouby, necháme vychladnou a odstraníme papír na pečení.

  4. Připravíme si krém: z mléka a solamylu uvaříme kaši. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, přimícháme vychladlou kaši a šťávu z citrónů.

  5. Jeden plát korpusu natřeme polovinou náplně a postup opakujeme. Povrch moučníku polijeme citrónovou polevou, necháme vychladnout a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!