Treska s mandlovou krustou

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g mražené tresky (filety)
100 g nahrubo nasekaných mandlí
80 g nahrubo nasekaného suchého tmavého pečiva
2 polévkové lžíce nasekaných bylinek (bazalka...)
2 bílky
citronová šťáva
sůl
1 zakysaná smetana light
1 polévkové lžíce Gurmánské hořčice
ledový salát
250 gr cherry rajčátek

Postup přípravy receptu

  1. Tresku omyjeme a rozmrazíme. Ušleháme z bílků sníh a opatrně přimícháme mandle, strouhanku z tmavého pečiva, bylinky. Tresku dáme do pekáčku nebo zapékací misky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou.

  2. Rozprostřeme na na tresku mandlovou směs a dáme zapéct na 180°C na 20-25 minut.

  3. Na pánvi s kapkou olivového oleje osmahneme rajčátka. Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí a necháme odležet v lednici.

  4. Ledový salát omyjeme a dáme na talíř. Do středu dáme 1/4 tresky s krustou a přelijeme ochucenou smetanou. Nakonec přidáme opečená teplá rajčátka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!