Treska s mandlovou krustou
Recepty, RybySuroviny
- 500 g mražené tresky (filety)
- 100 g nahrubo nasekaných mandlí
- 80 g nahrubo nasekaného suchého tmavého pečiva
- 2 polévkové lžíce nasekaných bylinek (bazalka...)
- 2 bílky
- citronová šťáva
- sůl
- 1 zakysaná smetana light
- 1 polévkové lžíce Gurmánské hořčice
- ledový salát
- 250 gr cherry rajčátek
Postup Treska s mandlovou krustou
Postup přípravy receptu
-
Tresku omyjeme a rozmrazíme. Ušleháme z bílků sníh a opatrně přimícháme mandle, strouhanku z tmavého pečiva, bylinky. Tresku dáme do pekáčku nebo zapékací misky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou.
Rozprostřeme na na tresku mandlovou směs a dáme zapéct na 180°C na 20-25 minut.
Na pánvi s kapkou olivového oleje osmahneme rajčátka. Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí a necháme odležet v lednici.
Ledový salát omyjeme a dáme na talíř. Do středu dáme 1/4 tresky s krustou a přelijeme ochucenou smetanou. Nakonec přidáme opečená teplá rajčátka.