Cibulový koláč podle Florentýny
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Těsto (Pâte brisée):
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- špetka soli
- 2 lžíce studené vody
- Náplň:
- 2 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 150 ml zakysané smetany
- 1 žloutek
- sůl
- bylinky
Postup Cibulový koláč podle Florentýny
Postup přípravy receptu
-
Nejprve jsem si připravila křehké těsto a dala ho odležet do ledničky.
Na náplň jsem si nakrájela dvě cibule na jemné proužky a smíchala je v misce v olejem a špetkou soli.
Do zakysané smetany jsem přidala žloutek, trochu soli a pepře a hlavně bylinky. Rozhodla jsem se pro kombinaci majoránky a tymiánu.
Na vyválené těsto jsem rozetřela ochucenou smetanu, ohrnula okraj těsta a doprostřed navršila připravenou cibulku. Pak už stačilo jenom upéct a mohli jsme si pochutnávat:-) Zdroj receptu: Florentýna Zatloukalová těsto: Gurmánka