Cibulový koláč podle Florentýny

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Těsto (Pâte brisée):
200 g hladké mouky
100 g másla
špetka soli
2 lžíce studené vody
Náplň:
2 cibule
1 lžíce olivového oleje
150 ml zakysané smetany
1 žloutek
sůl
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve jsem si připravila křehké těsto a dala ho odležet do ledničky.

  2. Na náplň jsem si nakrájela dvě cibule na jemné proužky a smíchala je v misce v olejem a špetkou soli.

  3. Do zakysané smetany jsem přidala žloutek, trochu soli a pepře a hlavně bylinky. Rozhodla jsem se pro kombinaci majoránky a tymiánu.

  4. Na vyválené těsto jsem rozetřela ochucenou smetanu, ohrnula okraj těsta a doprostřed navršila připravenou cibulku. Pak už stačilo jenom upéct a mohli jsme si pochutnávat:-) Zdroj receptu: Florentýna Zatloukalová těsto: Gurmánka


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!