Cibulové smaženky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 cibule cca 200 g
100 g anglické slaniny
50 g strouhaného tvrdého sýru
50 g strouhané Nivy
1 vejce
pár lístků libečku nebo petrželky
2 lžíce hladké mouky
strouhanka
sůl
pepř
olej na na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli hodně na jemno. Na pánev dáme slaninu a když pustí tuk, přidáme cibuli. Když začne cibule zlátnout, pánev odstavíme a necháme vychladnout.

  2. Po vychladnutí smícháme cibuli s vejcem a zbývajícími surovinami. Je li směs řídká, přidáme trochu strouhanky a dochutíme.

  3. Mokrýma rukama tvarujeme bochánky podobné karbanátkům a obalíme ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran.

  4. Usmažené odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo třeba s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!