Cibulové smaženky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 3 cibule cca 200 g
- 100 g anglické slaniny
- 50 g strouhaného tvrdého sýru
- 50 g strouhané Nivy
- 1 vejce
- pár lístků libečku nebo petrželky
- 2 lžíce hladké mouky
- strouhanka
- sůl
- pepř
- olej na na smažení
Postup Cibulové smaženky
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli hodně na jemno. Na pánev dáme slaninu a když pustí tuk, přidáme cibuli. Když začne cibule zlátnout, pánev odstavíme a necháme vychladnout.
Po vychladnutí smícháme cibuli s vejcem a zbývajícími surovinami. Je li směs řídká, přidáme trochu strouhanky a dochutíme.
Mokrýma rukama tvarujeme bochánky podobné karbanátkům a obalíme ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran.
Usmažené odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo třeba s chlebem.