Cibulačka s cizrnou
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 cm silný plátek másla
- 1 lžička oleje
- 4 velké cibule
- 1 sklenice vařené cizrny ve slaném nálevu (540 g)
- ½ lžičky kurkumy
- 1,2 l vody
- mletý pepř
- sůl
- opečené krutony ze starších rohlíků
- lístky petržele
Postup Cibulačka s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém másle a oleji orestujeme na půlměsíčky nakrájenou cibuli. Přidáme kurkumu, pepř a sůl a zalijeme vodou. Pozvolna vaříme 15 minut.
Poté přidáme scezenou cizrnu a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Podle potřeby dochutíme a prohřejeme.
Na talíři posypeme petrželkou a opečenými krutonky.