Cibulačka s cizrnou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 cm silný plátek másla
1 lžička oleje
4 velké cibule
1 sklenice vařené cizrny ve slaném nálevu (540 g)
½ lžičky kurkumy
1,2 l vody
mletý pepř
sůl
opečené krutony ze starších rohlíků
lístky petržele

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém másle a oleji orestujeme na půlměsíčky nakrájenou cibuli. Přidáme kurkumu, pepř a sůl a zalijeme vodou. Pozvolna vaříme 15 minut.

  2. Poté přidáme scezenou cizrnu a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Podle potřeby dochutíme a prohřejeme.

  3. Na talíři posypeme petrželkou a opečenými krutonky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!