Chuťovky z batátů se sýrovým dipem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 uvařené středně velké hlízy batátů (sladkých brambor)
1 vejce
100 g kukuřičné mouky
200 g hrubé mouky
česneková sůl
pepř
majoránka
mléko dle potřeby
1 dl mléka
1 kostka cukru
1/3 kostky droždí
olej na smažení
2 krémové sýry Apetito
1 kysaná smetana
4 lžíce majolky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si z teplého mléka, cukru a droždí kvásek, který necháme 10 minut vzejít. Batáty najemno nastrouháme, spojíme s ostatními surovinami a spolu s kváskem důkladně promícháme. Mléko přidáme dle potřeby tak, aby vzniklo těsto spíš tužší než řídké. Necháme na teplém místě asi 1hod mírně vykynout. Pak lžící odkrajujeme kousky do horkého oleje a osmažíme ze všech stran. Na sýrový dip spojíme dohromady Apetito se smetanou a majolkou a vymícháme dohladka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!