Chuťové potěšení
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 bal/200 g Mirror gel kakao
- 1 bal/200 g Mirror gel kokos
- 400 g Džem Fíkový
- 1 bal/200 g Pastafrutta citron
- Smetana na šlehání
- 350 g Cukr krupice
- 600 g Polohrubá mouka
- Vejce
- voda
Postup Chuťové potěšení
Postup přípravy receptu
-
Piškotový korpus si udělám z vajec, cukru, vody a polohrubé mouky. Smichaji se zloutky s cukrem, z bílků se udělá sníh, do žloutků a cukru přídáme půlku skleničky vody (ne studené), 1/5 sněhu se přidá do směsi žloutků s cukrem a přídáme všechnu mouku a vše dobře promícháme. Vmícháme zbytek sněhu do celé hmoty.
Pečeme při cca 170 stupních cca 35 min, záleží na troubě.
Až nám korpus vychladne!!! Piškotový korpus rozkrojíte na čtyři stejné obdélníky.
Připravíte si krém ze 40 % šlehačky a přimícháte trochu citronové pastafrutty, je s ní třeba dělat opatrně podle toho jak výraznou chuť citronu máte rádi.
Tento krém dáme do 2. řady piškotu. Mezi 1. a 3. řadu piškotů vetřeme fíkový džem. Připravený základ necháme trochu zachladit.
Mezi tím si připravíme mirrorgel kakao, které rozehřejeme na 45°C. Natíráme na zchlazený korpus z poloviny a na bocích z horní půlky. To samé udělame z mirrorem kokosovým.
Pak uz jen dozdobit a servirovat a konzumovat.
Pokud máte problém s hledáním surovin můžete si je objendat na webu prodort cz.