Čevapčiči dle Lenky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g mletého masa
- 1 vetší cibule
- 3 stroužky česneku - prolisovaného
- sůl
- pepř
- majoránka
- uzená paprika
- sušená petrželka
- špetka chilli (nemusí být)
- 1 vajíčko
- trochu strouhanky (nemusí být)
- olej na smažení
Postup Čevapčiči dle Lenky
Postup přípravy receptu
-
Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně prohněteme.
V případě, že je směs řídší, přidáme trochu strouhanky, abychom docílili požadované tuhosti směsi. Směs necháme alespoň na dvě hodiny v lednici (nechala jsem přes noc) uležet.
Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi tak velikosti palce). Podávala jsem s vařenými brambory.