Čevapčiči dle Lenky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g mletého masa
1 vetší cibule
3 stroužky česneku - prolisovaného
sůl
pepř
majoránka
uzená paprika
sušená petrželka
špetka chilli (nemusí být)
1 vajíčko
trochu strouhanky (nemusí být)
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, papriku, chilli, celé vajíčko, opepříme, osolíme a vše hodně důkladně prohněteme.

  2. V případě, že je směs řídší, přidáme trochu strouhanky, abychom docílili požadované tuhosti směsi. Směs necháme alespoň na dvě hodiny v lednici (nechala jsem přes noc) uležet.

  3. Ze vzniklé směsi uděláme malé válečky (asi tak velikosti palce). Podávala jsem s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!