Celozrnné muffiny s datlemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 30 g sušených datlí
- 2 vejce
- 100 g bílého jogurtu
- 60 g banánu
- 20 – 30 g tekutého medu
- nastrouhaná kůra z ¼ citronu
- 50 g mrkve
- 170 g špaldové celozrnné mouky
- na špičku nože jedlé sody
- Krém:
- měkký tvaroh (polotučný)
- med nebo přírodní sirup
- Na dokončení:
- marcipán
- potravinářská barviva
Postup Celozrnné muffiny s datlemi
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 190 ⁰C.
Datle zalijte horkou vodou a nechte odstát. Mrkev nastrouhejte najemno,
Do mísy vložte vejce, banán nakrájený na menší kusy, jogurt, med a datle, které jste po nasáknutí vymačkali. Společně rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Do směsi nasypte nastrouhanou mrkev, citronovou kůru a mouku smíchanou se sodou. Pečlivě promíchejte.
Těstem naplňte formičky na muffiny a pečte asi 30 – 35 minut podle velikosti.
Marcipán obarvěte potravinářským barvivem a vymodelujte vajíčka. Zelenou potravinářskou barvou obarvěte oslazený tvaroh.
Na vychladlé muffiny nastříkejte tvaroh, který rozcucháte“ vidličkou. Navrch posaďte marcipánová vajíčka.