Celozrnné muffiny s datlemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
30 g sušených datlí
2 vejce
100 g bílého jogurtu
60 g banánu
20 – 30 g tekutého medu
nastrouhaná kůra z ¼ citronu
50 g mrkve
170 g špaldové celozrnné mouky
na špičku nože jedlé sody
Krém:
měkký tvaroh (polotučný)
med nebo přírodní sirup
Na dokončení:
marcipán
potravinářská barviva

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 190 ⁰C.

  2. Datle zalijte horkou vodou a nechte odstát. Mrkev nastrouhejte najemno,

  3. Do mísy vložte vejce, banán nakrájený na menší kusy, jogurt, med a datle, které jste po nasáknutí vymačkali. Společně rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

  4. Do směsi nasypte nastrouhanou mrkev, citronovou kůru a mouku smíchanou se sodou. Pečlivě promíchejte.

  5. Těstem naplňte formičky na muffiny a pečte asi 30 – 35 minut podle velikosti.

  6. Marcipán obarvěte potravinářským barvivem a vymodelujte vajíčka. Zelenou potravinářskou barvou obarvěte oslazený tvaroh.

  7. Na vychladlé muffiny nastříkejte tvaroh, který rozcucháte“ vidličkou. Navrch posaďte marcipánová vajíčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!