Celerovo - ořechový krém

Recepty, Polévky

Suroviny

750 g celeru
1,2 dl vody nebo vývaru (nebo v nouzi 1 Masox)
1 červená cibule
1 obyčejná cibule
1 hrst pórku
2-3 lžíce olivového oleje
250 ml smetany na vaření
1 lžička bílého pepře
sůl
kousek másla
4 lžíce jemně strouhaných vlašských ořechů (na suché pánvi krátce opražíme)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibulku, když trochu zrůžoví, přidáme nasekaný pórek a celer nakrájený na menší kostičky. Krátce orestujeme, zalijeme vývarem/vodou s masoxem a vaříme na mírném ohni do změknutí celeru.

  2. Pak odstavíme a ponorným mixerem rozmixujeme na hladký krém. Přilijeme smetanu a vrátíme zpátky na plotnu. Vmícháme ořechy a krátce provaříme a dochutíme. Vypneme a přidáme kousek másla pro zjemnění chuti.

  3. Na talíři dozdobíme bylinkami (petrželka, pažitka) a ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!