Bylinkový kapr
Recepty, RybySuroviny
- 4 porce kapra
- 100 g másla, lžíci oleje
- sůl
- sušená citronová tráva
- citronová kůra a šťáva z 1/2 citronu
- oregano
- citronový tymián
- rozmarýn
- šalvěj
- kopr
- pažitka
- petrželová nať
Postup Bylinkový kapr
Postup přípravy receptu
-
Očištěného kapra nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v lednici asi 3 hodiny uležet.
Omyté bylinky si nasekáme. Na pekáč dáme plátky másla. Přidáme kapra, kterého jsme mírně osušili. Na porce kapra rozdělíme nasekané bylinky, osolíme, posypeme citronovou trávou, pokapeme olejem.
Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C pečeme asi 15 - 20 min. Ke konci zapneme gril a ještě asi 5 min. grilujeme. Podáváme s vařeným bramborem.