Bylinkový kapr

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce kapra
100 g másla, lžíci oleje
sůl
sušená citronová tráva
citronová kůra a šťáva z 1/2 citronu
oregano
citronový tymián
rozmarýn
šalvěj
kopr
pažitka
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného kapra nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v lednici asi 3 hodiny uležet.

  2. Omyté bylinky si nasekáme. Na pekáč dáme plátky másla. Přidáme kapra, kterého jsme mírně osušili. Na porce kapra rozdělíme nasekané bylinky, osolíme, posypeme citronovou trávou, pokapeme olejem.

  3. Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C pečeme asi 15 - 20 min. Ke konci zapneme gril a ještě asi 5 min. grilujeme. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!