Bulky se sýrem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 450 ml vody
- 90 g oleje
- 2 lžičky cukru
- 3 lžičky soli
- 840 g hladké mouky
- 30 g droždí
- tvrdý sýr (na posyp - nejlepší je obyčejný s 30% tuku)
Postup Bulky se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na díly (dělala jsem bulky větší, měla jsem jich 12) a z každého dílku uděláme bulku.
Uložíme je na plech, svrchu je trochu zploštíme a necháme nakynout.
Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem a upečeme ve vyhřáté troubě (190-200°C/15-20 minut podle velikosti bulek a výkonu vaší trouby).
Těsto je určeno pro velké pekárny, do menších je třeba množství surovin upravit.