Bulgur s václavkami a zeleninou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 300 ml bulguru
- 700 g václavek
- 1 cibule
- 3 PL oleje
- 2 KL mleté sladké papriky
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 200 g mraženého hrášku
Postup Bulgur s václavkami a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Bulgur prepláchneme na sitku, dáme do hrnca, zalejeme 600 ml vriacej vody, osolíme, uvedieme do varu. Priklopené varíme do zmäknutia a vsiaknutia vody.
Cibuľu pokrájame, dáme na olej a smažíme, zasypeme mletou paprikou a prihodíme umyté pokrájané huby. Mierne podlejeme a dusíme. Okoreníme, osolíme, pretlačíme cesnak. Asi po 15 minútach pridáme pokrájanú mrkvu, petržlen i zeler a ďalej dusíme do zmäknutia zeleniny. Ku koncu pridáme mrazený hrášok. Opatrne podlievame.
Zmiešame uvarený bulgur s hubovo-zeleninovou zmesou.