Bulgur s olivami po středomořsku
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 hrnky uvařeného bulguru
- 2 PL olivového oleje
- 1 cibule
- 1 malá cuketka
- 1 bílá paprika
- 1 červená paprika
- 1 stroužek česneku
- 1 masité rajče
- sklenička černých oliv
- trochu vývaru nebo vody
- sůl, pepř
- čerstvá bazalka
Postup Bulgur s olivami po středomořsku
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme jemně nasekaný česnek, na kousky nakrájené papriky a cuketu a necháme asi 5 minut na mírnějším ohni, až zelenina zesklovatí.
Pak přidáme na kostky nakrájené rajče a olivy, přisypeme uvařený bulgur a zalijeme trochou vývaru.
Velmi krátce podusíme, dochutíme solí, pepřem a natrhanou čerstvou bazalkou a podáváme.
Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem a ozdobit bazalkovými lístky.