Bůčková roláda s mletým masem, fazolkami a červenou paprikou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1200 g vepřového bůčku
- 400 g mletého masa mix
- sůl
- pepř
- petrželka
- strouhanka na zahuštění
- dijonská hořčice na pomazání plátu
- 130 g zamražených zelených fazolek
- 4 - 5 tenkých plátků pršutu (nebo plátků slaniny)
- 1 červená paprika pokrájená na proužky
- celý kmín
- 2 větší cibule
Postup Bůčková roláda s mletým masem, fazolkami a červenou paprikou
Postup přípravy receptu
-
Bůček vykostíme a nařízneme tak, aby vznikl velký plát na roládu. Plát potřeme ostřejší hořčicí. Do 3/4 plátu z bůčku rozložíme ochucené mleté maso (sůl, pepř, nasekaný libeček a strouhanku podle hustoty směsi).
Na mleté maso položíme proužky pokrájené červené papriky (nebo naloženou kapii), zelené fazolky a tenké plátky pršutu nebo slaniny.
Roládu svineme a zavážeme provázkem (nití) a vložíme do pekáčku. Posypeme kmínem, poházíme pokrájenou cibulí a podlijeme vodou. Vložíme do předehřáté trouby na 220°C.
Během pečení roládu obracíme a podléváme výpekem. Pečeme celkově cca 90 minut (někdy i déle podle velikosti a náplně rolády) a pravidelně přeléváme výpekem. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.