Bůček se zeleninovou nádivkou
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 750 g libovějšího bůčku bez kostí
- sůl
- pepř
- Nádivka:
- 4 starší rohlíky
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- strouhanka podle potřeby
- 2 řapíky celeru
- 1 bulva fenyklu
- 2 jarní cibulky
- 2 mrkve
- libeček
- pažitka
Postup Bůček se zeleninovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky pokrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme asi 20 minut stát. Mrkev nastrouháme a ostatní zeleninu jemně pokrájíme. K pečivu přidáme vejce, všechnu zeleninu, osolíme opepříme a je-li nádivka moc řídká, zahustíme strouhankou.
Do masa prořízneme kapsu, naplníme nádivkou a sepneme špejlí nebo jehlou.
Připravené maso vložíme do PH a zapneme na High. Po třech hodinách zapneme troubu na 180°C, maso přendáme do pekáčku a dopečeme doměkka a dozlatova.
Zbytek nádivky dáme do vymazané zapékací misky a vložíme do trouby zároveň s pekáčkem s masem a upečeme.