Bůček se zeleninovou nádivkou

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

750 g libovějšího bůčku bez kostí
sůl
pepř
Nádivka:
4 starší rohlíky
200 ml mléka
2 vejce
strouhanka podle potřeby
2 řapíky celeru
1 bulva fenyklu
2 jarní cibulky
2 mrkve
libeček
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky pokrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme asi 20 minut stát. Mrkev nastrouháme a ostatní zeleninu jemně pokrájíme. K pečivu přidáme vejce, všechnu zeleninu, osolíme opepříme a je-li nádivka moc řídká, zahustíme strouhankou.

  2. Do masa prořízneme kapsu, naplníme nádivkou a sepneme špejlí nebo jehlou.

  3. Připravené maso vložíme do PH a zapneme na High. Po třech hodinách zapneme troubu na 180°C, maso přendáme do pekáčku a dopečeme doměkka a dozlatova.

  4. Zbytek nádivky dáme do vymazané zapékací misky a vložíme do trouby zároveň s pekáčkem s masem a upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!