Brynzové brambory
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 5-6 brambor
- 125 g brynzy
- 200 ml smetany na vaření nebo ke šlehání
- kousek pórku
- 1 stroužek utřeného česneku
- máslo
- sůl
- bílý pepř
- lžíce sekaného kopru nebo pažitky
Postup Brynzové brambory
Postup přípravy receptu
-
Oškrábané brambory nakrájíme na větší kousky a uvaříme doměkka. Na másle zpěníme nakrájený pórek s česnekem.
Přilijeme smetanu a nadrobíme brynzu. Pomalu zahříváme a mícháme, až se brynza rozpustí. Necháme chvíli povařit a vmícháme kopr nebo pažitku.
Dochutíme solí, pepřem a smícháme se scezenými brambory. Podává se to jako bezmasé jídlo s vejcem natvrdo nebo jen tak. Ale lze podávat třeba s opečenou slaninou.