Brynzové brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

5-6 brambor
125 g brynzy
200 ml smetany na vaření nebo ke šlehání
kousek pórku
1 stroužek utřeného česneku
máslo
sůl
bílý pepř
lžíce sekaného kopru nebo pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory nakrájíme na větší kousky a uvaříme doměkka. Na másle zpěníme nakrájený pórek s česnekem.

  2. Přilijeme smetanu a nadrobíme brynzu. Pomalu zahříváme a mícháme, až se brynza rozpustí. Necháme chvíli povařit a vmícháme kopr nebo pažitku.

  3. Dochutíme solí, pepřem a smícháme se scezenými brambory. Podává se to jako bezmasé jídlo s vejcem natvrdo nebo jen tak. Ale lze podávat třeba s opečenou slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!