Brambory s anglickou slaninou a vajíčkem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 3 velké brambory varného typu A (salátové)
- 10 dkg anglické slaniny
- 3 vejce
- sůl
- drcený barevný pepř
Postup Brambory s anglickou slaninou a vajíčkem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme částečně vychladnout a oloupeme.
Oloupané brambory lžičkou vydlabeme, trochu skrojíme spodek, aby byly stabilní, vyložíme plátky slaniny. Vajíčko rozklepneme odděleně - žloutek dáme do prohlubně a doplníme bílkem, co se do prohlubně vejde, osolíme a opepříme.
Vydlabané části brambor zabalíme do proužků anglické slaniny (střídavě jsem motala a přidávala vydlabané kousky).
Vše dáme na plech s pečicím papírem a zapečeme ve vyhřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut. Podáváme se zeleninovou oblohou a tatarkou.