Brambory s anglickou slaninou a vajíčkem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3 velké brambory varného typu A (salátové)
10 dkg anglické slaniny
3 vejce
sůl
drcený barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme částečně vychladnout a oloupeme.

  2. Oloupané brambory lžičkou vydlabeme, trochu skrojíme spodek, aby byly stabilní, vyložíme plátky slaniny. Vajíčko rozklepneme odděleně - žloutek dáme do prohlubně a doplníme bílkem, co se do prohlubně vejde, osolíme a opepříme.

  3. Vydlabané části brambor zabalíme do proužků anglické slaniny (střídavě jsem motala a přidávala vydlabané kousky).

  4. Vše dáme na plech s pečicím papírem a zapečeme ve vyhřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut. Podáváme se zeleninovou oblohou a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!