Bramborový guláš s fazolemi

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

250 g hovězího masa
1 cibule
2 lžíce slunečnicového oleje
3 lžičky červené papriky
kmín
mletý černý pepř
1 lžička soli
stroužek česneku
4 brambory
1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce
hladká mouka
sušená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Hovězí maso (přední, zadní) omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme nakrájené maso a opečeme.

  2. Přidáme sůl, pepř, kmín, česnek nakrájený na plátky a nakonec 3 zarovnané lžičky papriky. Promícháme a ihned podlijeme vodou.

  3. Přiklopíme poklicí a za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme doměkka. Přidáme oškrábané, omyté a na kostičky nakrájené brambory a dusíme téměř doměkka.

  4. V troše studené vody rozmícháme hladkou mouku, guláš zahustíme a provaříme. Dochutíme solí, vmícháme fazole, necháme přejít varem a přidáme petrželku. Promícháme, odstavíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!