Bramborovo-tykvový koláč s brynzou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

400 g ve slupce vařených brambor
400 g tykve
100 g celozrnné mouky
100 g polohrubé mouky
50 g hladké mouky
1 vejce
pepř
sůl
150 g uzené slaniny
3 cibule
150 g brynzy

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicovú dužinu nakrájame, podlejeme 3 lyžicami vody a krátko podusíme. Potom ju rozmixujeme.

  2. Zemiaky nastrúhame, pridáme spolu s múkami, soľou a korením k tekvici. Vymiešame na cesto. Cesto rozotrieme na pekáč.

  3. Slaninu nakrájame na kocky a do polovice vyškvaríme. Pridáme na kolieska narezanú cibuľu a orestujeme. Nakoniec rozdrobíme bryndzu a za stáleho miešania ju necháme rozpustiť.

  4. Bryndzovú zmes rozotrieme na cesto.

  5. Pečieme v rúre na 180°C dozlata.

  6. Podávame so žinčicou, alebo s kyslým mliekom, cmarom, srvátkou...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!