Bramborovo-pórkový krém se slaninou

Recepty, Polévky

Suroviny

25 g másla
1 cibule
7 silnějších plátků slaniny
400 g pórku
3 větší brambory
1,5 l zeleninového vývaru
150 ml smetany
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli a orestujte dozlatova a přidejte tři plátky slaniny nakrájene na menší kousky.

  2. Potom přidejte nakrájený pórek a brambory a vše promíchejte. Přikryjte pokličkou a zvolna restujte cca 5 minut. Občas obsah promíchejte.

  3. Po 5 minutách vlijte do hrnce vývar, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Znovu přikryjte a vařte min. 20 minut. Jakmile je zelenina měkká, sundejte hrnec z plotny, nechte chvíli odstát a poté rozmixujte dohladka.

  4. Polévku vraťte zpět na plotnu a přilejte smetanu.

  5. Orestujte dokřupava slaninu pokrájenou na peoužky/kostičky a hotovou polévku jimi ozdobte a ihned podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!