Bramborové placky s brynzou, cibulí a uzeným bůčkem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- těsto:
- brambory
- polohrubá (hrubá) mouka
- sůl
- vejce
- na obložení:
- zakysaná smetana
- brynza
- sůl
- mletý pepř
- cibule
- uzený bůček
Postup Bramborové placky s brynzou, cibulí a uzeným bůčkem
Postup přípravy receptu
-
V zakysané smetaně dobře rozmícháme brynzu, lehce osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka a bůček na kostičky a oboje osmažíme.
Z bramborového těsta vyválíme placky, které usmažíme a ihned potíráme brynzovou směsí a sypeme smaženou cibulí a škvarečky slaniny. Máte-li zelenou nať, vypadá to s ní i chutná ještě líp.