Bramborové noky se špenátem /mangoldem/

Recepty, Ostatní

Suroviny

bramborový knedlík nebo noky
čerstvý špenát nebo mražený špenát (mangold)
sůl
pepř
3 vejce
střední cibule
česnek podle chuti
mléko
kuřecí prso nebo kvalitní uzenina
rajče
sladká smetana
instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme mražený špenát (mangold) klasickým způsobem.

  2. Na kostičky nakrájíme cibuli, dáme do hrnce, přidáme nasekaný česnek, povolený špenát a mléko, sůl, pepř a zahustíme nakonec jedním vajíčkem. Pokud je moc řídký, tak použijeme trochu instantní jíšky.

  3. Dále si nakrájíme bramborový knedlík na kostky a dáme do vymazaného pekáčku. Na to dáme vrstvu kuřecího masa (uzeniny), které jsme nakrájeli na kostky, osolili, krátce opekli na pánvi a na to dáme další vrstvu a to je uvařený špenát (mangold).

  4. Vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali 2 vejce, poklademe nakrájenými rajčaty na plátky a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby tak na cca 30 - 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!