Bramborové noky se špenátem /mangoldem/
Recepty, OstatníSuroviny
- bramborový knedlík nebo noky
- čerstvý špenát nebo mražený špenát (mangold)
- sůl
- pepř
- 3 vejce
- střední cibule
- česnek podle chuti
- mléko
- kuřecí prso nebo kvalitní uzenina
- rajče
- sladká smetana
- instantní jíška
Postup Bramborové noky se špenátem /mangoldem/
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme mražený špenát (mangold) klasickým způsobem.
Na kostičky nakrájíme cibuli, dáme do hrnce, přidáme nasekaný česnek, povolený špenát a mléko, sůl, pepř a zahustíme nakonec jedním vajíčkem. Pokud je moc řídký, tak použijeme trochu instantní jíšky.
Dále si nakrájíme bramborový knedlík na kostky a dáme do vymazaného pekáčku. Na to dáme vrstvu kuřecího masa (uzeniny), které jsme nakrájeli na kostky, osolili, krátce opekli na pánvi a na to dáme další vrstvu a to je uvařený špenát (mangold).
Vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali 2 vejce, poklademe nakrájenými rajčaty na plátky a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby tak na cca 30 - 40 minut.