Bramborové krokety s vůní Provence
Recepty, PřílohySuroviny
- 350 g brambor vařených ve slupce
- 100 g Šmakouna Provence se sušenými rajčaty
- 1 celé vejce
- 50 ml mléka
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžička provensálského koření
- 2 lžičky sušeného česneku
- strouhanka na obalení
- olej
- sůl
Postup Bramborové krokety s vůní Provence
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Šmakouna nastrouháme na jemno a přidáme k bramborám spolu s ostatními surovinami (kromě oleje a strouhanky).
Promícháme a ze vzniklé hmoty tvoříme krokety velikosti větších vlašských ořechů, které pak upravíme do tvaru válečků.
Obalíme ve strouhance a na středním plameni pozvolna osmažíme na oleji.
Podáváme teplé i studené, jako přílohu - nebo jen tak k vínu či pivu.