Bramborové krokety s vůní Provence

Recepty, Přílohy

Suroviny

350 g brambor vařených ve slupce
100 g Šmakouna Provence se sušenými rajčaty
1 celé vejce
50 ml mléka
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžička provensálského koření
2 lžičky sušeného česneku
strouhanka na obalení
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Šmakouna nastrouháme na jemno a přidáme k bramborám spolu s ostatními surovinami (kromě oleje a strouhanky).

  2. Promícháme a ze vzniklé hmoty tvoříme krokety velikosti větších vlašských ořechů, které pak upravíme do tvaru válečků.

  3. Obalíme ve strouhance a na středním plameni pozvolna osmažíme na oleji.

  4. Podáváme teplé i studené, jako přílohu - nebo jen tak k vínu či pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!