Bramborové knedlíky s kapustou (DlabemeZdrave)
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 1 vejce
- 150 g celozrnné pšeničné mouky
- 100 g krupice
- 250 g šmakouna
- 1 hrst čerstvé petrželky
- 1 cibule
- 1 kapusta
- 4 lžíce bílého jogurtu
- sůl
- pepř
Postup Bramborové knedlíky s kapustou (DlabemeZdrave)
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme den předem ve slupce. Oloupeme a rozmačkáme šťouchadlem (pokud chcete jemné hladké knedlíky, tak brambory nastrouhejte, ale já mám raději s kousky brambor). Přidáme mouku, krupici, vejce a rychle propracujeme těsto (nejlépe hnětačem, aby se moc nezahřálo a neřídlo). Rozdělíme si ho na 12 dílů a vlhkýma rukama vytvarujeme placky, naplníme směsí, pevně uzavřeme a dotvarujeme knedlíky. Vaříme v páře přibližně 20 min.
Směs si připravíme z cibule nakrájené na jemno, kterou orestujeme spolu s malými kostičkami šmakouna. Přidáme nasekanou petržel a necháme vychladnout.
Kapustu nakrájíme na proužky, podusíme 10 min doměkka, ale tak aby neztratila barvu, odstavíme a promícháme s jogurtem. Osolíme a opepříme.