Bramborové knedlíky s kapustou (DlabemeZdrave)

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
1 vejce
150 g celozrnné pšeničné mouky
100 g krupice
250 g šmakouna
1 hrst čerstvé petrželky
1 cibule
1 kapusta
4 lžíce bílého jogurtu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme den předem ve slupce. Oloupeme a rozmačkáme šťouchadlem (pokud chcete jemné hladké knedlíky, tak brambory nastrouhejte, ale já mám raději s kousky brambor). Přidáme mouku, krupici, vejce a rychle propracujeme těsto (nejlépe hnětačem, aby se moc nezahřálo a neřídlo). Rozdělíme si ho na 12 dílů a vlhkýma rukama vytvarujeme placky, naplníme směsí, pevně uzavřeme a dotvarujeme knedlíky. Vaříme v páře přibližně 20 min.

  2. Směs si připravíme z cibule nakrájené na jemno, kterou orestujeme spolu s malými kostičkami šmakouna. Přidáme nasekanou petržel a necháme vychladnout.

  3. Kapustu nakrájíme na proužky, podusíme 10 min doměkka, ale tak aby neztratila barvu, odstavíme a promícháme s jogurtem. Osolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!