Bramborové knedlíky s jahodami a mátovým cukrem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

500 g brambor uvařených ve slupce
1 vejce
100 g polohrubé mouky + podle potřeby
100 g krupice
špetka soli
čerstvé jahody
cukr krupice
lístky máty
tvrdý tvaroh
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Studené brambory nastrouháme a s moukou, krupicí, vejcem a solí zpracujeme na nelepivé těsto.

  2. Z těsta uděláme váleček a nakrájíme na kousky. Do každého zabalíme jahodu. Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10-15 minut podle velikosti.

  3. Cukr a mátu společně rozmixujeme. Okapané knedlíky sypeme tvarohem, ochuceným cukrem a poléváme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!