Bramborové knedlíky s jahodami a mátovým cukrem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 500 g brambor uvařených ve slupce
- 1 vejce
- 100 g polohrubé mouky + podle potřeby
- 100 g krupice
- špetka soli
- čerstvé jahody
- cukr krupice
- lístky máty
- tvrdý tvaroh
- máslo
Postup Bramborové knedlíky s jahodami a mátovým cukrem
Postup přípravy receptu
-
Studené brambory nastrouháme a s moukou, krupicí, vejcem a solí zpracujeme na nelepivé těsto.
Z těsta uděláme váleček a nakrájíme na kousky. Do každého zabalíme jahodu. Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10-15 minut podle velikosti.
Cukr a mátu společně rozmixujeme. Okapané knedlíky sypeme tvarohem, ochuceným cukrem a poléváme rozpuštěným máslem.