Bramborové knedlíky s baby špenátem a tofu plátky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Špenát:
- 2 balení čerstvého baby špenátu
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- kousky chilli koření
- trocha hladké mouky
- trochu 12% sladké smetany
- Tofu:
- balení uzeného tofu
- olej na smažení
- Na ozdobu:
- osmažená cibulka
- (Budiž mi odpuštěno - knedlíky jsou z kupované směsi.)
Postup Bramborové knedlíky s baby špenátem a tofu plátky
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme knedlíky dle návodu na sáčku. Pro pestrost dělám i knedlíčky zvlášť jako kuličky.
Špenát: osmahnu jednu až dvě cibule, osolím, přidám chilli kousky koření, postupně přidávám omyté listy baby špenátu, nakrájím nebo nastrouhám na hrubo česnek, klidně i více stroužků. Opepřím. Nechám lehce přejít na ohni, listy špenátu poliji trochou sladké smetany, nakonec decentně zasypu hladkou moukou, zamíchám, minutku nechám přejít, osolím a opepřím dle chuti. Špenát je díky tomu chilli koření spolu s česnekem trochu pikantní, spolu se smetanou ale tvoří vyjímečné spojení.
Na pánvičce osmažím cibulku na ozdobení. Až je krásně do křupava, dám ji bokem do misky. Na stejné pánvi a oleji si osmažím kousky uzeného tofu. A můžeme vše podávat.