Bramborové knedlíky s baby špenátem a tofu plátky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Špenát:
2 balení čerstvého baby špenátu
4 stroužky česneku
sůl
pepř
kousky chilli koření
trocha hladké mouky
trochu 12% sladké smetany
Tofu:
balení uzeného tofu
olej na smažení
Na ozdobu:
osmažená cibulka
(Budiž mi odpuštěno - knedlíky jsou z kupované směsi.)

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme knedlíky dle návodu na sáčku. Pro pestrost dělám i knedlíčky zvlášť jako kuličky.

  2. Špenát: osmahnu jednu až dvě cibule, osolím, přidám chilli kousky koření, postupně přidávám omyté listy baby špenátu, nakrájím nebo nastrouhám na hrubo česnek, klidně i více stroužků. Opepřím. Nechám lehce přejít na ohni, listy špenátu poliji trochou sladké smetany, nakonec decentně zasypu hladkou moukou, zamíchám, minutku nechám přejít, osolím a opepřím dle chuti. Špenát je díky tomu chilli koření spolu s česnekem trochu pikantní, spolu se smetanou ale tvoří vyjímečné spojení.

  3. Na pánvičce osmažím cibulku na ozdobení. Až je krásně do křupava, dám ji bokem do misky. Na stejné pánvi a oleji si osmažím kousky uzeného tofu. A můžeme vše podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!