Bramborové knedlíky - po bavorsku

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 kg brambor
250 g bramborové moučky - solamylu
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, dáme do hrnce s vodou uvařit do měkka. Scedíme a necháme chvilku zchladnout.

  2. Brambory prolisujeme a dáme do větší mísy.

  3. Vidličkou uděláme přes celé kříž - rozdělíme na 4 díly a jeden díl dáme stranou.

  4. Ostatní brambory smícháme s vejcem a moučkou a vypracujeme těsto. Poté zapracujeme i zbylé brambory.

  5. Dáme vařit vodu na knedlíky a osolíme.

  6. Z hotového těsta tvoříme koule o průměru 6-7 cm a dáme na 15 minut vařit do vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!